Ο κατάλληλος οδηγός που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό νοσοκομειακό κρεβάτι

Ο κατάλληλος οδηγός που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό νοσοκομειακό κρεβάτι

Τα νοσοκομειακά κρεβάτια προορίζονται για χρήση σε νοσοκομεία και εγκαταστάσεις εκτεταμένης φροντίδας. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό τους είναι η δυνατότητα τροποποίησης του ύψους, της πίεσης και της θέσης του στρώματος έτσι ώστε ο ασθενής να είναι πιο άνετος. Υπάρχουν πολλοί τύποι νοσοκομειακών κρεβατιών και η εύρεση του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη, ειδικά αν ψάχνετε ένα για χρήση στο σπίτι για έναν στενό συγγενή. Αυτός ο οδηγός θα σας παρέχει τις πληροφορίες που θα σας βοηθήσουν να επιλέξετε το κατάλληλο νοσοκομειακό κρεβάτι για τις ανάγκες σας.

Τύποι νοσοκομειακών κρεβατιών.

Υπάρχουν διάφοροι τύποι νοσοκομειακών κρεβατιών διαθέσιμοι εάν χρησιμοποιείτε υπηρεσία ενοικίασης νοσοκομειακών κρεβατιών. Διατίθενται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη και στυλ για να καλύψουν τις ανάγκες ασθενών με διαφορετικές φυσικές συνθήκες. Μερικοί συνήθεις τύποι νοσοκομειακών κρεβατιών που μπορεί να βρείτε περιλαμβάνουν τα ακόλουθα.

1. Ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια

Ένα ηλεκτρικό νοσοκομειακό κρεβάτι λειτουργεί με διακόπτη και είναι μηχανοκίνητο σε διαφορετικές θέσεις. Το τυπικό μοντέλο περιλαμβάνει τμήματα κεφαλής, πλάτης και ποδιών που είναι όλα ρυθμιζόμενα για να δημιουργήσουν τη σωστή θέση για τον ασθενή.

Πώς λειτουργεί;

Τα ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια τροφοδοτούνται από μια τυπική πρίζα τοίχου και συνδέονται στη μονάδα ελέγχου δίπλα στο κρεβάτι. Αυτή η μονάδα διαθέτει έναν κεντρικό διακόπτη που ελέγχει τις λειτουργίες του κρεβατιού, μαζί με ενδείξεις για χαμηλή ισχύ μπαταρίας, αστοχία συστήματος και συναγερμούς ασθενών.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Οι ασθενείς που ενδέχεται να μην προσαρμόσουν τα κρεβάτια τους μπορούν να χρησιμοποιούν ηλεκτρικά νοσοκομειακά κρεβάτια. Είναι επίσης εξαιρετικά για κάποιον με προηγούμενο τραυματισμό στην πλάτη ή στον αυχένα.

2. Νοσοκομειακά κρεβάτια με ηλεκτρική υποβοήθηση

Ένα νοσοκομειακό κρεβάτι με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει τις ίδιες βασικές λειτουργίες με ένα ηλεκτρικό νοσοκομειακό κρεβάτι, αλλά απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από τον χρήστη. Το τυπικό μοντέλο περιλαμβάνει τμήματα κεφαλής, πλάτης και ποδιών που είναι επίσης εύκαμπτα για να δημιουργήσουν τη σωστή θέση για τον ασθενή.

Πώς λειτουργεί;

Τα ηλεκτρικά υποβοηθούμενα νοσοκομειακά κρεβάτια τροφοδοτούνται από μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία που συνδέεται στη μονάδα ελέγχου δίπλα στο κρεβάτι. Αυτή η μονάδα διαθέτει έναν κύριο διακόπτη που ελέγχει τις λειτουργίες και τις ενδείξεις του κρεβατιού για χαμηλή ισχύ μπαταρίας, αστοχία συστήματος και συναγερμούς ασθενών.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Αυτά τα κρεβάτια είναι τέλεια για άτομα που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη ενώ βρίσκονται στο κρεβάτι. Είναι επίσης εξαιρετικά για κάποιον που θα δυσκολευόταν να χειριστεί ένα ηλεκτρικό νοσοκομειακό κρεβάτι λόγω περιορισμένης κινητικότητας.

3. Πτυσσόμενα νοσοκομειακά κρεβάτια

Τα πτυσσόμενα νοσοκομειακά κρεβάτια έχουν τις ίδιες βασικές λειτουργίες με τα τυπικά ηλεκτρικά ή χειροκίνητα, αλλά μπορούν εύκολα να διπλωθούν σε έναν τοίχο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, αυτά τα κρεβάτια διατίθενται με διάφορα χαρακτηριστικά, όπως πλευρικές ράγες και ζώνες ασφαλείας.

Πώς λειτουργεί;

Τα πτυσσόμενα νοσοκομειακά κρεβάτια τροφοδοτούνται από μια τυπική πρίζα τοίχου και συνδέονται στη μονάδα ελέγχου δίπλα στο κρεβάτι. Αυτή η μονάδα διαθέτει έναν κύριο διακόπτη που ελέγχει τις λειτουργίες και τις ενδείξεις του κρεβατιού για χαμηλή ισχύ μπαταρίας, αστοχία συστήματος και συναγερμούς ασθενών.

Ποιος πρέπει να το χρησιμοποιήσει;

Τα πτυσσόμενα νοσοκομειακά κρεβάτια είναι τέλεια για άτομα που χρειάζονται κατάλληλα νοσοκομειακά κρεβάτια αλλά δεν έχουν χώρο για μόνιμες. Είναι επίσης εξαιρετικά για άτομα που χρειάζονται νοσοκομειακά κρεβάτια προσωρινά.

Συμπέρασμα Τα νοσοκομειακά κρεβάτια αποτελούν σημαντικό μέρος κάθε ιατρικής εγκατάστασης. Μπορούν να βοηθήσουν τους ασθενείς να προσαρμοστούν στο περιβάλλον τους, να παρέχουν υποστήριξη και να βελτιώσουν την άνεση. Υπάρχει μια ποικιλία από κρεβάτια διαθέσιμα στην αγορά σήμερα, το καθένα με το δικό του μοναδικό σύνολο χαρακτηριστικών. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε το σωστό κρεβάτι για τις ανάγκες του ατόμου για να εξασφαλίσετε ασφάλεια και άνεση.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *